Reiniging zonnepanelen

Euroclean Schoonmaakdiensten uit Beilen, professioneel in het reinigen van uw zonnepanelen in Drenthe!

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor uw zonnepanelen? Zoek dan niet langer verder! Schoonmaakbedrijf Euroclean uit Drenthe staat bekend om haar professioneel en deskundig schoonmaakwerk van zonnepanelen.

Wat doet vuil met uw zonnepaneel?

Vuil en stof wat op het zonnepaneel valt zal door regen en sneeuw naar de onderrand van het paneel spoelen, hierdoor ontstaat er een rand met vuil en alg dat tussen het glas en het aluminium frame zal ophopen. Dit “randje” vuil zorgt ervoor dat de onderste interne string minder licht kan ontvangen en dus minder energie zal produceren, dit heeft tot gevolg dat deze string in by-pass wordt gezet en verliest u 1/3de van de energieopbrengst.

Alg en vuil kan ervoor zorgen dat uw systeem binnen een aantal jaar na aanschaf slechts 2/3de aan energie zal produceren. Tevens zal door ophoping van alg en vuil de kans worden vergroot dat het zonnepaneel lek raakt en er vocht tussen het glas en de zonnecellen kan kruipen.

Vuile zonnepanelen

Zonnepanelen die in landscape opstelling zijn geplaatst op een plat of dakpannen dak hebben anders last van vuil dan zonnepanelen in protret opstelling.

Van regen dat op een plat dak valt spat viezigheid op dat op het dak lag. U zult merken dat na een regenbui het paneel vies is geworden door dit opspattende vuil. Dit proces versnelt de afname van energieproductie en is het dus zaak een systeem op een plat dak vaker te reinigen.

Euroclean Schoonmaakdiensten reinigt voor zowel zakelijk als particuliere klanten. Zonnepanelen worden gereinigd met telescopische stelen voorzien van zeer zachte borstels. Wij maken gebruik van osmose water. Osmose water maakt vlekvrij schoon.

Naast het laten reinigen van uw zonnepanelen kunt u ook bij ons terecht voor:

Staat uw type klus niet in het rijtje? Niet getreurd! Ook voor andere schoonmaakklussen kunt u bij ons terecht. Laat ons weten wat uw klus inhoudt en dan kijken we samen naar een geschikte reinigingsmethode!

Offerte aanvragen?